Tallers i cursosBotànica

Mobirise

Rutes botàniques

Rutes de coneixement i identificació de plantes: medicinals, comestibles, tòxiques, rareses botàniques... Rutes a mida en els espais que demaneu o seleccionades en parcs naturals o altres indrets d'elevat interès ecològic.

Mobirise

Botànica per a principiants: introducció a les principals famílies botàniques

La botànica és un tema que fascina a molta gent, però que sovint apareix com una barrera infranquejable a les primeres fases d'aprenentatge. En aquest taller veurem com s'organitzen les diferents famílies botàniques, superant així el primer graó en l'escala del coneixement d'aquesta ciència.

Mobirise

Breu història del regne vegetal

T'apuntes a un viatge en el temps? En aquest fascinant recorregut d'història natural aprendrem com han evolucionat les plantes, des dels seus inicis fins a l'aparició de les espècies més modernes.

Mobirise

Taller de plantes medicinals

Les plantes són una font immensa de principis actius amb activitat farmacològica. Però molts cops, la dosi fa el verí. Descobreix algunes de les plantes medicinals del nostre entorn, des de les més innòcues fins a aquelles que només els metges poden recomanar.

Mobirise

Plantes més valuoses que l'or

No és un dir, els productes derivats d'algunes plantes són literalment més cars que l'or. Algunes d'elles han sigut un símbol de poder al llarg dels segles, o fins i tot han estat origen de guerres. En aquest curs en descobrirem algunes.

Mobirise

Les plantes més tòxiques de Catalunya

Qui diu que les plantes són inofensives? Sabies que la planta més tòxica d'Europa es pot trobar a Catalunya? Apunta't a aquest taller de toxicologia i aprendrem algunes de les plantes més tòxiques de Catalunya i quins són els compostos que generen aquesta toxicitat.

Zoologia

Mobirise

Taller de caixes niu

En aquest taller aprendrem la importància i beneficis d'afavorir la nidificació dels ocells al nostre voltant. A més, podreu construir la vostra pròpia caixa niu perquè la col·loqueu allà on vosaltres vulgueu. 

Mobirise

Sortides ornitològiques

Sortides a mida per a conèixer els ocells més freqüents del nostre entorn. També sortides a espais privilegiats com el delta de l'Ebre, delta del Llobregat, aiguamolls de l'Empordà...

Mobirise

Sortides entomològiques

Sortides d'observació d'insectes.

Mobirise

Herpetologia per a principiants

Taller d'iniciació al món de rèptils i amfibis.

Mobirise

Mamífers de casa nostra

Aprèn quins són els mamífers de Catalunya, des dels més majestuosos fins als més petits i invisibles. Alhora veurem les guies bàsiques per identificar-los i comprendre quin espai ocupen a l'ecosistema.

Mobirise

Introducció a la zoologia

En aquest curs es tracten conceptes bàsics de la zoologia. La taxonomia, la filogènia, el comportament, les dinàmiques de poblacions o l'evolució són algunes de les claus per entendre la diversitat animal i tenir una bona base per progressar en el coneixement de la zoologia.

Ecologia

Mobirise

Compostatge i cicles de la matèria

Taller per a comprendre com funciona el compostatge i com recirculen els principals elements que componen la vida. L'activitat es pot adaptar per centrar-se especialment en la vessant pràctica del compostatge, com construir i instal·lar un compostador...

Mobirise

Horticultura ecològica

Aprèn les bases i alguns trucs per a iniciar-te en l'agricultura ecològica, així com les millors espècies, algunes d'elles pràcticament oblidades.

Mobirise

Jardineria ecològica

Jardí d'aromàtiques, hort medieval, jardins de baix consum, paisatgisme... Descobreix múltiples opcions per a crear un jardí diferent, original i ecològic sense que això repercuteixi en l'estètica.

Mobirise

Canvi climàtic i guies pràctiques per a un estil de vida més ecològic

En aquest curs aprofundirem en el rerefons del canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat des de la perspectiva de la ciència i l'ecologia, parant atenció també a fal·làcies freqüents i el desconeixement d'algunes veritats que a vegades es promou de forma interessada. Alhora, repassarem consells, alguns dels quals poc coneguts, per a reduir de veritat el nostre impacte ambiental.

Mobirise

Curs d'introducció a l'ecologia

Aquest és un curs organitzat per Flora Catalana que es realitzarà al maig i en el qual tenim el plaer de participar com a docents. Trobareu tota la informació clicant a l'enllaç. Podeu contactar amb nosaltres si teniu interès per rebre informació de cursos amb la mateixa temàtica i dinàmica similar.

© Copyright 2020 Mobirise. All Rights Reserved.

Start a free site - Details here